Poederbrief bij Navo-opslagplaats in Zaventem

Het poeder dat donderdag in een pakket was aangekomen in een opslagplaats van de Navo en de Amerikaanse ambassade in Zaventem, is ongevaarlijk gebleken. Dat meldt de lokale politie van Zaventem. Vermoedelijk gaat het om een soort snoeppoeder, maar verder onderzoek moet daarover meer duidelijkheid brengen. Het poeder is daarvoor overgebracht naar een laboratorium in Ukkel.

ikerremans

Het poeder zat in een pakket dat donderdagvoormiddag was aangekomen in de opslagplaats in de Fabrieksstraat. Toen de twee aanwezige personeelsleden het pakket ontdekten en merkten dat er poeder inzat, besloten ze het niet te openen en de hulpdiensten te verwittigen. Brandweer en politie kwamen ter plaatse en ook de Civiele Bescherming en DOVO, de ontmijningsdienst van het leger, werden verwittigd.

Een personeelslid dat het pakket had gemanipuleerd, werd uit voorzorg wel gedecontamineerd, maar uiteindelijk bleek het poeder bij onderzoek onschadelijk. Het werd voor verder onderzoek overgebracht naar een laboratorium in Ukkel en rond 15.00 uur werd het alarm in de opslagplaats opgeheven. De politie voert nu een onderzoek naar de afzender van het pakket.

Belga Beeld Google Street View

Meer over Navo