Standard gaat door met rechtszaak tegen OHL

Voor aanvang van de Algemene Vergadering van de Pro League op donderdagmiddag gaf Pierre Locht, teammanager van Standard, toelichting bij een mogelijke sanctie die door de andere clubs aan de Luikenaars wordt gegeven naar aanleiding van de zaak Ruytinx/Carcela. "Wij zijn niet bang. We blijven overtuigd van onze mening en gaan door met onze rechtszaak", zei Locht bij het betreden van het bondsgebouw van de KBVB.

tmas

De Pro League zou donderdag Standard kunnen sanctioneren omdat het in de zaak Ruytinx/Carcela voor een burgerrechtelijke procedure koos. Iets wat verboden wordt door de statuten van de Pro League. Zo zouden de Rouches in het ergste geval zelfs uit competitie genomen kunnen worden. "Maar wij denken dat er geen serieus gevaar voor ons is", zei Pierre Locht.

De teammanager was op de KBVB aanwezig ter vervanging van voorzitter Roland Duchâtelet. "We blijven bij ons standpunt en zullen dat vandaag uitleggen aan alle clubs. We willen ons wel constructief opstellen, maar er is geen sprake van dat we onze rechtszaak zouden stopzetten."

Carcela is inmiddels weer fit, maar dat vindt Locht niet relevant. "Hij heeft nog geen officiële wedstrijden gespeeld, toch? Dus weten we niet hoe hij er écht aan toe is. Trouwens: onze rechtszaak kan goed zijn voor het hele Belgische voetbal. Misschien moeten de statuten gewoon aangepast worden."

In het ergste geval kan Standard door de clubs van de Pro League uit de competitie gehaald worden. Een andere mogelijke sanctie is het niet toekennen van de televisiegelden.

Belga, Archieffoto