Mechelse twintiger valt uit boot en verdrinkt

Een twintiger is donderdagochtend omstreeks 2u30 aan het Keerdok in Mechelen uit een boot gevallen. Hij kwam in het water terecht en verdronk.

Van Haezendonck Sven

Volgens de lokale politie had de jongeman samen met een kompaan ingebroken in de boot, maar het Mechelse parket kan dat voorlopig niet bevestigen. Buurtbewoners verwittigden donderdagochtend de hulpdiensten toen ze een noodkreet hadden gehoord. Toen die ter plaatse kwamen, gingen ze meteen op zoek naar een mogelijk slachtoffer.

Een andere man zat nog op een plezierbootje, maar kreeg zijn vriend er niet uit. Hij zou te veel gedronken hebben. Duikers van de brandweer konden het slachtoffer uit het water halen. Samen met een Mobiele Urgentiegroep (MUG) van het Sint-Maartenziekenhuis probeerden de hulpverleners de twintiger nog te reanimeren. Hij werd in allerijl nog overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Alle hulp kwam te laat. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis.

De lokale politie heeft de tweede man gearresteerd. "Ik kan enkel bevestigen dat er een onderzoeksrechter en een wetsdokter zijn aangesteld. Meer kunnen wij voorlopig nog niet zeggen omdat er nog veel onduidelijkheid is over de feiten", zegt woordvoerster Lieselotte Claessens van het parket.

SVH/LDN, Foto Patrick Hattori