Zo eet je gezond én lekker!

Gisteren raakte bekend dat we veel te veel rood vlees eten. Bovendien storten we ons ook nog eens op beleg, waardoor we te veel schadelijke stoffen binnenkrijgen. Al is niet alles voor op de boterham even ongezond.

mgeysmans

Marleen De Clercq, diëtiste van het UZ Antwerpen geeft enkele tips aan Het Laatste Nieuws om gezonder de dag te beginnen.

1) Kies voor magere of halfvette goudakaas of ga voor verse kruidenkaas. Die laatste bevat nog minder zout dan de traditionele kaasschijven.

2) Kalkoen- en kipfilet bevatten dan wel schadelijke nitrieten, maar ze bevatten ook minder ijzer waardoor de schade beperkt blijft.

3) Kies voor vissla of komkommersla. Als je de mayonaise liever wilt mijden kan je ook voor een sneetje roze zalm gaan of champignons à la grecque.

4) Pindakaas en alle soorten notenpasta zorgen ervoor dat je nuttige vetzuren binnenkrijgt.

5) Confituur is ook altijd gezond, zelfs als hij niet helemaal suikervrij is. Wil je toch nog gezonder gaan, dan zijn schijfjes banaan een goede optie.

6) Vegetarisch beleg op basis van tofu is ook een mogelijkheid.

Photo News / Mieke Geysmans

Niet te missen