24 uur in D.C.: Zo maakt u de crabcakes van Greet De Keyser

Woensdag heeft gewezen VRT-correspondent Greet De Keyser onze 150 lezers door Washington gegidst. “Ik ken de stad redelijk goed. Om niet te zeggen: alle hoeken en kanten”, zegt De Keyser.

fvranckx

Greet De Keyser woont sinds veertien jaar samen met haar man, de Vlaamse topchef Bart Vandaele, in Washington DC. Ze is er mede-eigenaar van twee Belgische restaurants.

Haar lievelingsgerecht? Gestoomde crab uit de Chesapeake bay of crabcakes. Hier hebt u haar recept voor dit gerecht:

Ingrediënten: - Halve kilo grote stukken krab vlees. - 1 ei - 3 eetlepels mayo - 1-1/2 eetlepels. Dijon mustard - 1-1/2 eetlepels Old Bay seasoning - 1 eetlepels - vers citroensap - 1/2 eetlepels Worcestershire sauce - Kosher-zout - 1-1/4 kopje broodkruim (met zacht, wit brood, bijvoorbeerd Pepperidge Farm) - 1 eetlepel peterselie - aantal partje citroen

1. Krabvlees laten uitlekken 2 Mix alle ingredienten behalve krab, broodkruim en peterselie in een kom 3. Doe er pas daarna de krab, broodkruim en peterselie bij. Het mengsel moet luchtig zijn en nog grote stukken krabvlees bevatten. Zet het 1 uur in de ijskast om af te koelen. 4. Maak 8 platte cakes van het mengsel en bak ze in een pan met een mengsel van boter en olijfolie. 5. Draai pas om als ze goed bruin zijn aan een kant. Draai ze om en zet het vuur wat lager. Na 4 tot 5 minuten zijn ze klaar.

Foto's TP

Meer over Washington