14-jarige misbruikt leerlingen internaat

Een 14-jarige leerling heeft in het internaat De Windroos in Leopoldsburg verschillende andere minderjarige leerlingen seksueel misbruikt. De Windroos is een gemengd internaat voor probleemjongeren. Het parket van Hasselt onderzoekt de zaak.

fvranckx

De zaak van seksueel misbruik binnen het internaat De Windroos in Leopoldsburg kwam eind vorige week aan de oppervlakte, maar raakte nu pas bekend.

Verschillende ouders van leerlingen van De Windroos kregen vorige week een telefoontje dat hun kind betrokken was bij een zaak van seksueel misbruik. Gisteren werd duidelijk wat de omvang is van de zaak. Zo heeft een 14-jarige leerling verschillende andere minderjarige medeleerlingen seksueel misbruikt.

Om hoeveel slachtoffers het precies gaat en wanneer het misbruik juist plaatsvond, wil het internaat niet kwijt. Het parket van Hasselt is een onderzoek gestart. De 14-jarige is ondertussen overgeplaatst.

Preventie

De zaak doet heel wat vragen rijzen over de begeleiding in het internaat. “Het internaat heeft alle nodige maatregelen genomen en procedures gevolgd ter preventie van dit soort feiten”, klonk het gisteren bij de Broeders van Liefde, waar De Windroos onder valt.

De Windroos is, na Den Heuvel, al het tweede internaat in Leopoldsburg dat te maken krijgt met seksueel misbruik.

KSn, Foto SD