Derde gezinsdrama in amper tien dagen

In Sint-Pieters-Leeuw in Vlaams-Brabant heeft een vader woensdagmiddag zijn vrouw (41) en dochter (19) vermoord. Het was hun zoontje van 11 die de verschrikkelijke ontdekking deed. Het is al het derde gezinsdrama in amper tien dagen.

ikerremans

De politie rukte woensdag na een noodoproep uit naar de woning van het gezin in Sint-Pieters-Leeuw. Het woonde er pas sinds de zomer.

Het zoontje van 11 was om iets na 13u teruggekomen van school. Hij trof thuis de lichamen van zijn moeder en zijn acht jaar oudere zus aan. De jongen sloeg meteen alarm. Anderhalf uur later gaf de vader zich aan bij de politie. Hij bekende de moorden. De man, die psychische problemen heeft, werd woensdagavond laat nog ondervraagd.

Het is al het derde familiedrama dit jaar. Ook Moerbeke-Waas en Sleidinge bij Gent werden al opgeschrikt door moorden binnen het gezin.

“In de maand januari zien we ze vaker, de gezins- en familiedrama’s. Maar dit jaar slaat alles”, zegt advocaat Jef Vermassen, die iets meer dan een week geleden al had gewaarschuwd voor een dergelijke golf aan incidenten. “Je ziet vaak dat daders zich laten inspireren door eerdere gevallen, het zogenaamde copycat-gedrag.”

WB, TG Foto Belga

Meer over Sint-Pieters-Leeuw