Lokeren zet scheve situatie recht na blitzstart van Westerlo

Lokeren heeft zich geplaatst voor de halve finale van de beker van België. De Waaslanders haalden een 0-2-achterstand op tegen een sterk begonnen Westerlo, dat de tweede klasse aanvoert.

mceulemans

Na een kwartier spelen had Westerlo al een strafschop kunnen krijgen, maar ref Bart Vertenten zag Molenberghs iets te gretig neergaan in de zestien. Veel doelgevaar kende het wedstrijdbegin niet. Pas op het half uur moest Westerlo-goalie Van Langendonck plat gaat op een kwieke poging van Lokerenaar Odoi. Tien minuten later moest zijn collega aan de overkant het scoren beletten. Cools kon Lecomte voor Copa zetten, maar die zat er kort op.

0-2 Westerlo

Cools zette na de koffie Westerlo verrassend op voorsprong. De voorzet van de middenvelder verdwaalde in het bos en dwarrelde binnen. Westerlo kreeg zowaar uitzicht op verlengingen. De Kempische hoop flakkerde nog meer op toen Paulussen een strafschop succesvol omzette. In de voorgaande fase had Lokeren-speler Vanaken een hoekschopbal met de hand beroerd.

Ommekeer

Lokeren kon zich via Vanaken terug in de wedstrijd knokken. Kaya vond de Limburger, die proper afwerkte: 1-2. De Waaslanders hadden nog alle tijd om die broodnodige goal te maken. En die kwam er al gauw vanop de stip, na een overtreding van Westel-verdediger Trenson. Maric maakte er 2-2 van.

Dutra scoorde in de 70ste minuut de 3-2 die in de lucht hing. Van Langendonck had geen verhaal tegen zijn afstandsschot. De Kemphanen voelden dat het over en uit was en Lokerse invaller Trompet gaf de overwinning nog wat glans door aan te dikken tot 4-2.

MCe, foto Belga