Verliezend Zulte Waregem bereikt toch halve finale

Ondanks een 3-2-nederlaag bij Cercle Brugge heeft Zulte Waregem zich geplaatst voor de halve finale van de beker van België. Zulte won de heenwedstrijd al met 1-0 en wrong zich via twee uitgoals voorbij een moedig Cercle.

mceulemans

Zulte Waregem toonde zich meteen de betere ploeg. Na tien minuten zette Bongonda vanop links een knappe actie op. Hij liep iedereen voorbij, maar er was niemand om zijn teruglegger richting doel te jagen. Cercle had het in de beginfase bijzonder moeilijk en stapelde de slordigheden op. De eerste grote kans voor de bezoekers kwam er via N'Diaye. Die zag zijn kopbal alsnog door doelman Delle uit de goal geranseld.

Onverdiende voorsprong

Cercle kwam tegen de gang van het spel in op voorsprong. Naudts dook goed op aan de tweede paal na een goede voorzet van Cornelis: 1-0. Daarop liet Zulte meteen de kans op de gelijkmaker liggen toen Sylla oog in oog met Delle kwam te staan. Vijf minuten knalde diezelfde Sylla opnieuw - enkele centimeters - naast. De verdiende gelijkmaker kwam er dan toch nog voor rust. Conte, die met flankballen strooide, zag een voorzet aan iedereen voorbijgaan en bij de aanstormende Bongonda belanden. Die knalde onhoudbaar binnen.

Vlak na rust leek Thorgan Hazard de kwalificatie binnen te halen. In zijn gekende stijl legde hij rustig aan om een geplaatst schot voor te bereiden. Hij joeg de bal net buiten de zestien kruiselings binnen. Cercle probeerde wel weerwerk te bieden, maar kon niet echt gevaarlijk worden. Kristof D'Haene kon nog eens een zeldzame doelpoging ondernemen. Zijn bal werd in twee tijden geklemd door Bruzzese.

Hazard liet een kwartier voor tijd opnieuw na de kwalificatie veilig te stellen. Hij legde de bal inzichtvol opzij, maar zijn tikje was te nonchalant. Vlak voor het einde bracht Alession Staelens, zoon van coach Lorenzo, terug spanning in de wedstrijd door de 2-2 binnen te koppen. Kabananga dikte in de toegevoegde tijd nog aan tot 3-2, maar er restte Cercle geen tijd meer om het tij te keren.

MCe, foto Belga