Waalse en Brusselse ministers willen snel overleg over werkcheques

De Waalse en Brusselse ministers van Werk willen dat het overlegcomité zo snel mogelijk samenkomt om het voorstel van federaal minister Monica De Coninck (sp.a) over werkcheques te bespreken en te onderhandelen met de gewesten. Dat stellen beide cdH-ministers woensdag in een gezamenlijke verklaring.

mceulemans

André Antoine en Céline Fremault wijzen er net als Vlaams minister-president Kris Peeters op dat de materie door de zesde staatshervorming naar de deelstaten verschuift. "De federale minister van Werk, lid van een partij die sinds lang om die regionalisering vraagt, wil nu een nieuw instrument creëren, net voor de overdracht en zonder voorafgaand overleg met de deelstaten", hekelen ze.

Budget

Beide ministers hebben ook vragen bij de budgettaire impact van het voorstel. Zo willen ze weten of de federale regering de nodige middelen zal vrijmaken en vanwaar die zullen komen. Bovendien dreigen de werkcheques in het vaarwater te komen van andere programma's die eveneens proberen jongeren aan het werk te krijgen, klinkt het nog.

Belga, archieffoto

Meer over Monica De Coninck