Onteigening dreigt ook voor huis in Trekschurenstraat

Na de Salvator- en Voogdijstraat, wordt ook in de Trekschurenstraat in Hasselt mogelijk een huis onteigend, met name voor de aanleg van een verbindingsweg van de N80 naar het nog te bouwen Jessa Ziekenhuis. “Wij hebben een aangetekende brief ontvangen. Maar verder is er bij ons niemand langsgekomen en kregen we geen uitleg”, zeggen Marina en Johny Roberti-Polus.

fvranckx

Lees ook: Nog dertien Hasselaren bedreigd met onteigening

“We zijn onmiddellijk naar de betrokken dienst getrokken en Johny heeft er urenlang zelf in plannen zitten grasduinen. Een vriendelijke medewerkster heeft ons nog geholpen. Maar haar antwoord was duidelijk. Als het ziekenhuis er ooit komt, worden wij onteigend. En het kan nog tot 2026 duren vooraleer het zover is.

Vorige week lazen we in de krant dat de inwoners van de Voogdijstraat en de Salvatorstraat in april (als de Vlaamse regering het Grup Hasselt-Genk goedkeurt, nvdr.) zullen weten waar ze aan toe zijn. Wel, wij kregen iets heel anders te horen."

Wegen en Verkeer Limburg heeft de noodkreet van Johny en Marina alvast gehoord. “Wij zullen deze mensen behandelen zoals iedereen en ze dan ook heel snel uitleg verschaffen”, reageert woordvoerder Jo Lieben. “Want nog meer dan in de andere straten is hun mogelijke onteigening een ‘als-als’-verhaal."

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg

DJ, Foto SM


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio