12 tips: zo krijg je perfect gelakte nagels

Niets zo mooi als netjes verzorgde, gelakte nagels. Enige minpuntje: een manicure kost vaak een pak geld, en zelf aan de slag gaan levert niet altijd een even professioneel resultaat op. Al zijn er enkele tips waardoor ook jij als een professional je nagels kan lakken!

mgeysmans

1) Gebruik drie vegen om een nagel te lakken. Zorg dat je borsteltje voorzien is van genoeg nagellak, zonder over the top te gaan. Een eerste veegje nagellak komt op de linkerkant van je nagel, dan wordt de rechterkant van de nagel gedaan om vervolgens het midden in te kleuren.

2) Gebruik altijd een basislak. Die zorgt ervoor dat je nagels niet verkleuren maar vult eventuele oneffenheden ook al op.

3) Buiten de lijntjes kleuren is maar normaal, zelfs de professionals hebben al eens een misser. Hun tip: gebruik een oud lippenseel dat je in nagellakremover kan dippen om zo de nagellak op je nagelriemen te verwijderen.

4) Hou je ver weg van sneldrogende nagellakjes. Die zijn vaak voorzien van een chemisch element waardoor je nagels sneller uitdrogen.

5) Smeer je nagelriemen geregeld in met een gepaste olie om droogheid te voorkomen.

6) Hou je handen onder koud water nadat je je nagels gelakt hebt. Zo droogt de nagellak sneller.

7) Zorg ervoor dat je nooit dikke lagen nagellak op elkaar smeert, dan droogt het minder snel en krijg je onzuiverheden.

8) De beste plaats om je nagellak te bewaren is op een droge, koude en donkere plaats.

9) Je mag je nagellak nooit schudden, het is beter om je potje tussen je handpalmen te rollen.

10) Ga na het lakken nooit meteen de afwas doen, de douche in of je handen in warm water stoppen. Door de warmte gaat je nagellak sneller barsten.

11) Nagellak met glitters in verwerkt zijn moeilijker te verwijderen, maar blijven over het algemeen ook langer mooi op je nagels.

12) Gebruik altijd een topcoat om je nagellak te verzegelen.

Photo News / Mieke Geysmans

Niet te missen