Flipkens: "Het was te warm voor mij"

Kirsten Flipkens verloor woensdag in de tweede ronde van de Australian Open kansloos met 6-3 en 6-0 van thuisspeelster Casey Dellacqua. Nochtans staat die met haar 120e plaats een pak lager gerangschikt dan 'Flipper', 's werelds nummer 19. Bij Sporza klaagde Flipkens achteraf over de hoge temperaturen in Melbourne.

ikerremans

In de Hisense Arena liep het kwik op tot 36 graden.

"Ik verloor tegen de temperatuur. Het was te warm voor mij. Door de hitte was er nooit sprake van een match", vertelde de als achttiende geplaatste Flipkens.

"Ik wist vooraf al dat het moeilijk zou worden. Ik warmde op met Dellacqua voor mijn match tegen Robson en ze zei me toen al dat het voor haar "hoe warmer, hoe beter" was. Mijn hartslag bleef heel de tijd 180, ook bij de wissels. Ik speelde constant in het rood. Dan kun je je niet focussen op je tennis. Ik recupereerde niet en dan kun je geen kwaliteit bieden."

"De dokter erbij roepen had geen zin", ging Flipkens verder. "Wat moest ik zeggen: 'Het is veel te warm.' Ik begrijp niet dat je in dit weer kunt tennissen."

"Ik was nochtans goed voorbereid. Ik dronk genoeg, deed extra zout op mijn eten en bleef meer binnen. Op dat vlak heb ik mezelf niks te verwijten. Maar ik ben deze omstandigheden niet gewoon, je kunt je er niet op voorbereiden."

Flipkens haalde vorig jaar de vierde ronde 'down under'. Op de volgende WTA-ranking zal ze dus plaatsen zakken.

Foto Belga

Meer over Kirsten Flipkens