Koppel uit Bocholt vliegt voor het eerst in hun leven (video)

Onder de aanwezige Limburgse passagiers zaten ervaren reizigers, maar ook mensen die nog nooit in de VS waren geweest. Voor hen was deze trip een unieke kans om eens een kijkje te gaan nemen aan de overkant van de Atlantische Oceaan.

Damiaans Roel

Voor het echtpaar Laurent Wyers en Josée Clauwers uit Bocholt was het zelfs de eerste keer dat ze ooit op een vliegtuig stapten. En de maidentrip ging meteen trans-Atlantisch. Het koppel leerde op korte termijn een heleboel nieuwe begrippen: inchecken, paspoortcontroles, dutyfreeshoppen, douane, securitycheck, boarden, gate. "Ik heb in mijn hele leven nog nooit een passagiersvliegtuig van zo dichtbij gezien", zegt Laurent als hij aan de gate bewonderingsvol naar de Airbus 330 kijkt. "We zijn blij dat we in groep reizen, anders waren we waarschijnlijk hier helemaal verloren gelopen."

Zijn echtgenote Josée was vooral nieuwsgierig over de vlucht zelf. "Ik heb geen idee wat ik er ons te wachten staat. En wat ik me moet voorstellen om zo lang in de lucht te hangen." Op de vlucht zelf zagen we toch twee tevreden gezichten die door het kleine raampje naar buiten kijken. "Het is eigenlijk toch prachtig om te zien hoe we nu boven de wolken vliegen. We zijn blij dat we zijn meegekomen. Dat is toch weer een ervaring rijker", aldus Josée.

Meer over Washington