De Croo: "Bart De Wever zegt zoveel"

Minister van Pensioenen Alexander De Croo (Open Vld) wil zich niet opwinden na de uitspraak van Bart De Wever over de overstap van Open Vld-leden naar zijn partij N-VA. "Bart De Wever zegt zoveel", aldus De Croo.

ikerremans

Bart De Wever deed afgelopen weekend nog een opmerkelijke uitspraak over het overstappen van Open Vld'ers naar N-VA. "Ik ben helemaal niet op zoek naar mensen uit andere partijen. Ik had gemakkelijk vijf of zes parlementsleden uit de Open Vld alleen al kunnen inlijven en nog parlementsleden uit verschillende andere partijen, maar we hebben dat niet gedaan. We hebben alleen mensen opgenomen waarvan we dachten dat ze een meerwaarde konden betekenen."

"Ach, Bart De Wever zegt zoveel", reageerde De Croo fijntjes in Reyers laat op Canvas. "Als u over De Wever wil spreken, wil ik dat gerust doen, maar ik had begrepen dat u het ook over de pensioenen wilde hebben."

Dat de N-VA volop mensen weghaalt bij Open Vld, is niet de grootste zorg van de voormalige Open Vld-voorzitter. "Als mensen vinden dat zij naar een andere partij moeten gaan, dan heb ik daar niets aan toe te voegen. Ik stel wel vast dat er zeer veel Vlaams Belangers naar de N-VA zijn overgestapt", aldus nog De Croo.

Foto Belga

Meer over Alexander De Croo