Breaking Bad-drug maakt opmars in het echt

De Amerikaanse serie Breaking Bad beïnvloedt het echte leven in de VS op een erg negatieve manier. In de staat New Mexico, waar de serie bovendien werd opgenomen, is een blauwe versie van de drug methamfetamine aan een opmars bezig.

drombouts

Wanneer het personage Walter White in Breaking Bad te horen krijgt dat hij longkanker heeft, besluit de chemieleraar drugs te maken om veel geld voor zijn gezin achter te kunnen laten. Het resultaat is methamfetamine met een blauwe tint. In de serie verovert de drug de 'markt', en dat zal drugsdealers in het echte leven niet ontgaan zijn.

Nadat een blauwe meth al in de staat Kansas opdook in 2010 en ook Canada gewag maakte van een gelijkaardig goedje, zeggen de autoriteiten van de staat New Mexico dat het daar nu aan een stevige opmars bezig is. Ze vrezen ook dat de populariteit van de serie en de aantrekkingskracht van een blauw getinte drug meer mensen zal aanzetten om het te proberen met een verslaving als gevolg.

De laatste aflevering van het veel geprezen Breaking Bad werd in september 2013 in de VS uitgezonden, maar de serie zal dus nog lang blijven nazinderen.

DoRo