Pukkelpop in de Versuz?

Is Limburg een nieuwe concertzaal rijker? Als het van Pukkelpoporganisator Chokri Mahassine en Yves Smolders van de Versuz afhangt wel. De Humanistische Jongeren van Pukkelpop gaan in de toekomst regelmatig optredens organiseren in Area V: een fuif- en concertzaal die aan de nieuwe Versuz vasthangt en waarin 250 tot 1.300 bezoekers terecht kunnen.

fvranckx

Het concert van de Opposites is het eerste event dat zal plaatsvinden in Area V. Die V verwijst naar 5, want de zaal bevindt zich op de plek waar Grenslandhal 5 lag. De nieuwbouw is klaar, maar de volledige inrichting moet nog gebeuren.

“Het team dat zich met Pukkelpop bezig houdt, is inmiddels zeer professioneel actief. Die knowhow overstijgt het petje van onze humanistische jongeren", zegt Chokri Mahassine.

Om hen ook een kans te geven om concerten te organiseren, willen we een reeks kleinere evenementen starten. Bedoeling is dat de jongeren daarbij zelf het heft in handen nemen en dat een groep medewerkers van Pukkelpop hen advies geven en een handje helpen.”

Die concerten moeten op regelmatige basis plaatsvinden. “Een à twee keer per maand. Genres maken ons niet uit: het kan gaan van dance tot pop en rock. Als het maar past in het Pukkelpopprofiel”, zegt de festivalorganisator.

Lees het volledige artikel vandaag in Het Belang van Limburg.

CRu, Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio