"Wilden de villabewoners geen industrie in hun achtertuin?"

Het feit dat er in de ruimteplannen (grup) voor Hasselt en Genk geen kmo-zone aan de Ikea is voorzien, zindert nog na in Limburg. Aanvankelijk was er wel een zoekzone voor kmo, maar die is geschrapt. Alleen Ikea en een paar winkels staan nog in dat plan. ABVV en Unizo zijn niet gelukkig met de weigering van de zone.

tmas

“Het is moeilijk uit te leggen dat je langs de ene kant met het Strategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat zoveel mogelijk industriegrond wil realiseren en dat je langs de andere kant aan de Ikea geen kmo-grond wil”, zegt Rob Urbain, die het niet begrijpt dat werkgeversorganisaties (VKW, Voka, ACV en Boerenbond) tegenstemden. “Ik begrijp niks van die houding. Hadden ze schrik dat de villabewoners uit die buurt zwarte vlaggen zouden hijsen?”, vraagt hij zich af.

Die laatste stelling klopt niet volgens Johann Leten van Voka. “Die mensen hebben toch al last van Ikea? Wij gaan gewoon voor Lummen-Zuid omdat dit een toplocatie is: aan het kanaal én aan de snelweg. En als je kmo- zone aan de ene kant van Hasselt krijgt, dan hypothekeer je die aan de andere kant van de stad.”

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg. LC, Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio