Radeloze vrouw belooft 1.000 euro aan vinder weggevlogen parkiet

Vorige week vloog ET, de parkiet van Nathalie Gijbels uit Paal (Beringen), weg uit de woning van zijn baasje. Die heeft een erg hechte band met het dier en daarom is ze bereid om maar liefst 1.000 euro te geven aan de persoon die ET kan vinden. "Het is niet zomaar een stom vogeltje", zucht ze.

fvranckx

Nathalie (31) kreeg ET, een jendayaparkiet, tweeënhalf jaar geleden van haar vriend Geoffrey. "Voor 150 euro, het is dus echt geen dure vogel", vertelt ze. "Maar hij heeft een enorme emotionele waarde voor mij omdat hij zo slim is en omdat we zo een sterke band hebben. Mijn vriend heeft hem thuis aangebracht toen hij nog maar een week of twee oud was. Hij had toen zelfs geen pluimen. Ik heb hem met de fles grootgebracht. Hij is als een kind voor me. Hij is altijd bij me: we douchen samen, we slapen samen, we eten samen."

Afgelopen weekend vloog ET ter hoogte van de Oude Baan in Paal. Nathalie en Geoffrey gingen meteen op zoek naar hem. Ze verspreidden opsporingsberichten in de omgeving en via zoekertjessites. "We hebben honderden flyers opgehangen en in brievenbussen gestopt in heel Paal, Meldert, Schaffen en Zelem. Twee mensen in de buurt van de Processieweg, ongeveer twee kilometer van hier, dachten hem gezien te hebben. De beschrijving klopte alvast."

"Ik vermoed dat hij die koers aanhoudt of dat hij nu gewoon ergens tussen de huizen zit omdat hij uitgeput is", gaat Nathalie verder.

"Hij is heel tam en het zou me niet verwonderen moest hij mensen gaan opzoeken. Verder is hij niet erg handig want hij heeft kromme voetjes, zijn teentjes staan helemaal naar binnen. Als je hem roept, roept hij normaal gezien terug. Hij krijst meestal in twee hoge tonen maar kan niet spreken."

"Het huis is ijskoud nu hij er niet is, ik denk dat ik hem overal zie", treurt ze. "Ik ben bereid de vinder 1.000 euro te betalen als dat enigszins zou kunnen helpen om hem terug te krijgen."

Hebt u de parkiet gezien? Bel dan naar 0475/246476.

FiVr


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio