Red Lions uitgeschakeld na nederlaag tegen Engeland

De Red Lions hebben zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de laatste vier op de finale van de World League Hockey in het Indiase New Delhi. De Belgische mannenploeg ging in zijn kwartfinale met 1-0 onderuit tegen Engeland, dat vierde staat op de wereldranking. België is nummer vijf.

tmas

Het enige doelpunt van de partij werd na een kwartier in de tweede helft gescoord door Tom Carson op penalty corner. België kreeg, onder meer via een handvol penalty corners, verschillende kansen op de gelijkmaker, maar het doelpunt wilde niet vallen.

In de groepsfase had het team van bondscoach Marc Lammers twee keer verloren (met 3-2 van Australië en Argentinië) en een keer gelijkgespeeld (2-2 tegen Nederland).

Alle acht deelnemende landen plaatsten zich voor de kwartfinales. België moest het als nummer 4 uit groep B opnemen tegen Engeland, dat verrassend poule A had gewonnen. De andere kwartfinales zijn Duitsland - Nederland, Argentinië - Nieuw-Zeeland en Australië - India.

Door het verlies tegen Engeland spelen de Red Lions vrijdag in hun volgende wedstrijd om plaatsen 5 tot 8 tegen de verliezer van het duel Argentinië - Nieuw-Zeeland. Daarna volgt zaterdag nog een laatste klassementswedstrijd.

Belga, Archieffoto