Achterneef van slachtoffer dubbele roofmoord aangehouden

De onderzoeksrechter heeft een 34-jarige verdachte aangehouden voor de dubbele roofmoord op Marie-Claire Chapelle (65) en François Waeterinckx (74). Dat meldt het Leuvense parket. Het gaat om een achterneef van een van de slachtoffers. De man heeft geen bekentenissen afgelegd.

fvranckx

Speciale eenheden van de federale gerechtelijke politie vielen dinsdagochtend rond 5.30 uur binnen in twee huizen in de Potterijstraat in Tienen, in dezelfde buurt waar op 9 januari de vermoorde lichamen van Marie-Claire Chapelle en François Waeterinckx werden gevonden. In een van de huizen woont een zus van Marie-Claire, in de andere woning haar zoon, een achterneef (34, zijn vriendin en zijn 16-jarige zoon.

De zus vond de vermoorde lichamen op 9 januari in de garage en in de eetkamer. Zij ging een kijkje nemen nadat Marie- Claire de telefoon niet opnam. Gisterochtend werd vooral het huis van haar zoon en kleinzoon geviseerd. De speurders verbrijzelden de glazen deur om binnen te vallen.

In de woning werd ook een grondige huiszoeking gehouden. "Verschillende elementen hadden de speurders naar de verdachte geleid", zegt de woordvoerster van het Leuvense parket, Sarah Callewaert. "De man werd gisteren lang verhoord en legde weliswaar geen bekentenissen af. Maar dinsdagnacht besliste de onderzoeksrechter toch om hem aan te houden en in verdenking te stellen voor tweevoudige roofmoord."

Ook zijn zoon werd urenlang verhoord maar mocht nadien beschikken. Zijn vriendin, die enkel als getuige ondervraagd werd, mocht na haar verklaring eveneens naar huis terug.

De aangehouden man verschijnt vrijdag voor de raadkamer. Die moet beslissen of hij aangehouden blijft.

Belga/NV