Electrabel verliest 860 contracten per dag

Energieleverancier Electrabel is er niet in geslaagd de uitstroom van klanten te stoppen. Voor heel 2013 zijn er 315.000 contracten voor gas of elektriciteit opgezegd. Dat zijn er 860 per dag.

drombouts

Electrabel heeft nochtans niet stilgezeten. Wie zijn contract vroegtijdig opzegt, kan dat voortaan gratis doen. En de vaste prijzen voor gas en elektricteit zijn verlaagd. Maar de klant, die lijkt genoeg te hebben van de energiereus.

Hoewel Electrabel nog altijd de grootste speler op de Vlaamse markt blijft, is het marktaandeel voor elektriciteit gedaald van 50,05 procent begin dit jaar naar 44,61 procent, eind 2013.

Voor gas is de klap nog harder aangekomen: daar daalt het marktaandeel van 47,77 naar 40,95 procent. Voor heel 2013 heeft Electrabel 315.000 contracten voor gas of elektriciteit verloren.

"Dat is geen verrassing", zegt Ivo Mechels van Test-Aankoop. "Het belangrijkste element voor de consument blijft de prijs. En daar staat Electrabel zo goed als onderaan. Over hun goedkoopste contractformule communiceren ze niet eens. Die is wél voordelig. Maar dat mag niemand eigenlijk weten."

Lees meer in uw krant.

Wim Brillouet

Foto Tony Van Galen