Deense toeriste slachtoffer van groepsverkrachting in India

Een 51-jarige Deense vrouw is in de Indiase hoofdstad New Delhi het slachtoffer geworden van een groepsverkrachting. Ze werd ook bestolen. Dat meldden lokale media en functionarissen woensdag. De vrouw heeft een klacht ingediend bij de politie.

tmas

Acht mannen bedreigden de vrouw met een mes dinsdagavond. De vrouw was haar weg naar het hotel kwijtgeraakt in de wijk Paharganj, in het centrum van Delhi. "Ze zei dat ze de weg naar haar hotel vroeg, toen ze door de mannen werd lastiggevallen en naar een afgezonderde plek werd gebracht", aldus politiewoordvoerder Rajan Bhagat. De aanvallers namen ook haar geld en een tabletcomputer af.

De vrouw, die woensdagochtend naar Denemarken terugvloog, weigerde een medisch onderzoek, aldus Bhagat. De politie pakte vijftien mannen uit het gebied op voor verhoor, aldus omroep NDTV. De Deense ambassade is ook op de hoogte gebracht.

De klacht komt enkele dagen nadat een Poolse vrouw verdoofd en verkracht zou zijn door een taxichauffeur, toen ze met haar twee jaar oude dochter naar New Delhi reisde. In India is seksueel geweld een heet hangijzer sinds de fatale groepsverkrachting van een studente op een bus in New Delhi in december 2012. Volgens activisten is er weinig veranderd in de houding ten opzichte van seksueel geweld, en blijven er aanvallen op vrouwen, ook buitenlandse, onverminderd plaatsvinden.

Belga, Archieffoto