Rijdende vrachtwagen "als in een actiefilm" leeggeroofd in Duitsland

Een uit Nederland vertrokken vrachtwagen is tijdens een rit over de Duitse Autobahn compleet leeggeroofd. "Als in een actiefilm" sloopten de daders al rijdende het slot van de truck. Vervolgens gingen ze er vandoor met de lading. De buit bestond uit 125 iPads, vier iPad-mini's, 30 iPhones en twee toetsenborden van Apple. Dat meldde de Duitse politie dinsdag.

tmas

De diefstal vond plaats in de nacht van maandag op dinsdag. De Tsjechische vrachtwagenchauffeur ontdekte de roof tijdens een tussenstop op een parkeerplaats bij Kassel. Waarschijnlijk reden de daders vlak achter de vrachtwagen. Daar kon de chauffeur hen niet zien. Vervolgens klom een van de dieven al rijdende op de motorkap van de auto. Zo konden ze het laadruim van de truck openen. Daarna haalden ze de inhoud pakje voor pakje uit de vrachtwagen. Dat duurde hooguit een paar minuten.

De truck was maandagavond vertrokken uit het Nederlandse Waalwijk en was onderweg naar Tsjechië. Bij een eerste tussenstop in de buurt van Dortmund was er niets aan de hand, dus de roof moet tussen Dortmund en Kassel zijn gepleegd. Maar de politie weet niet wanneer en waar de vrachtwagen precies is leeggehaald omdat het tijdens het rijden gebeurde. De daders zijn spoorloos.

Dortmund ligt in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen. Justitie daar waarschuwde vorig jaar al voor berovingen van rijdende vrachtwagens. In een paar maanden tijd zouden er zeker 50 trucks zijn leeggehaald op snelwegen in de deelstaat. Vooral pakketdiensten zouden doelwit zijn en de buit bestond meestal uit elektronica.

Belga, Foto Google Maps