Over en uit voor Flipkens en Wickmayer

Slecht nieuws vanuit Australië. Zowel Kirsten Flipkens (WTA-19) als Yanina Wickmayer (WTA-63) zijn uitgeschakeld in de tweede ronde van de Australian Open, het eerste grandslamtornooi van het jaar.

ikerremans

De Belgische meisjes moesten onder een loden hitte op de baan. Het is momenteel meer dan 40 graden in Melbourne.

Flipkens verloor haar wedstrijd tegen thuisspeelster Casey Dellacqua (WTA-120) in twee sets: 6-3 en 6-0. Na 1 uur en 3 minuten was de wedstrijd in de Hisense Arena voorbij. De 28-jarige Molse haalde in 2013 nog de vierde ronde in Melbourne. 'Flipper' zal dus plaatsen moeten inleveren op de wereldranglijst.

Wickmayer moest na slechts 57 minuten met twee keer 6-1 het onderspit delven tegen de Amerikaanse Alison Riske (WTA-53). Het was het vijfde onderlinge duel, Wickmayer trok voor de derde keer aan het kortste eind. De 24-jarige Wickmayer strandde vorig jaar in de derde ronde in Melbourne.

Met de uitschakeling van de twee Belgische vrouwen zijn meteen ook alle Belgen in het enkelspel verdwenen in Australië. Alison Van Uytvanck (WTA-110) werd al in de eerste ronde gewipt. Bij de mannen kon geen enkele Belg zich plaatsen voor de hoofdtabel. Flipkens en Wickmayer spelen nog wel mee in het dubbelspel.

Foto's Belga

Meer over Kirsten Flipkens