Emotioneel afscheid van slachtoffers gezinsdrama Moerbeke-Waas

Vrienden en familie namen dinsdag afscheid van Marijke Verberckmoes (33) en haar zoontje Lars (4). Zij kwamen op 5 januari om het leven bij een familiedrama in Moerbeke. Freddy Braeckman, de 60-jarige partner van Marijke, schoot haar en hun zoontje dood na een moeilijke relatiebreuk.

jrosquin

Tijdens een emotionele en druk bijgewoonde plechtigheid in crematorium Heimolen in Sint-Niklaas waren pakkende getuigenissen een laatste eerbetoon aan moeder en zoon. “De voorbije dagen en weken lieten zich kenmerken door ongeloof”, zei Nancy, meter van de vierjarige Lars.

“Ik herinner me je vooral als een prachtige moeder, als iemand die te goed was voor deze wereld. Toen je me vroeg om meter te worden van Lars, gaf je me het mooiste geschenk. Zijn geboorte was een groot feest, net als de jaren die volgden. Zijn nieuwjaarsbrief voor 2014 heb ik niet meer gekregen, ook de volgende jaren zal ik het zonder moeten doen. In de kleertjes die ik hem kocht voor het nieuwe jaar, zal hij nu voor altijd rusten.”

Into My Arms van Nick Cave liet een bedrukte stilte na in de zaal. Tot slot schetste een kleuterjuf van basisschool De Vlinderdreef een mooi beeld van Lars. “Je was altijd ondeugend en enthousiast, maar ook zorgzaam en geliefd bij alle juffen. Sinds vorige week blijft je plaats leeg. Je wordt gemist door je vele vriendjes. Je fonkelende oogjes zullen voor altijd schitteren in ons hart.”

SOPY Foto's: JHS (boven: bidprentje) (onder: uitvaart in crematorium Heimolen)