'Marina' verwelkomt Limburgers in Washington DC

Naast het Engels sprak gezagvoerder Benno Beenders de passagiers ook toe in zijn Maaseiks dialect. Dat werd door de provinciegenoten aan boord op applaus onthaald. De Amerikaanse passagiers op dezelfde vlucht snapten er helemaal niets van. Voor de gelegenheid konden de Limburgers op 10.000 meter hoogte een Cristal Alken drinken of Hasseltse speculaas of een kersencake van bakkerij Vangrootloon proeven.

tmas

Vlak voor de landing schalde 'Marina' van Rocco Granata door de boxen, gevolgd door 'Sjiek is mich dat' van de Maastrichtse cultzanger Fabrizio. Het was een mooie inleiding voor misschien wel de zachtste landing die we ooit mochten meemaken.

Dat er nadien nog een uurtje schuifelen aan de paspoortcontrole te wachten stond, kon de pret niet drukken. Het unieke fotomoment met de hele groep voor het Witte Huis liep ook een beetje uit wegens een ongeval op de weg van de luchthaven naar het centrum van Washington. Gelukkig waren er enkele politiepatrouilles die instonden voor een veilige fotoshoot op de mistige straat.

RD

Meer over Washington