Parket in beroep tegen vrijlating verdachte kappermoord

De Tongerse raadkamer besliste dinsdag de 32-jarige Selim O. uit Maasmechelen, een van de drie verdachten van de moord op de Turkse kapper Hilmi Gedik, vrij te laten, maar het parket tekende beroep aan tegen die beslissing. Binnen de twee weken zal de Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen zich over zijn aanhouding buigen.

jrosquin

Selim O. is op 19 november 2013 aangehouden. De 39-jarige Turkse kapper Hilmi Gedik werd op 29 november 2012 in zijn woning aan de Joseph Smeetslaan in Maasmechelen doodgeschoten. Het slachtoffer was bevriend met en een handlanger van Silvio A., die in het voorjaar met enkele broers in de cel belandde omdat het federale parket hen ervan verdenkt vijf grote cocaïnetransporten vanuit Zuid-Amerika georganiseerd te hebben.

In het onderzoek naar de moord op Gedik zitten ook de 48-jarige Muzaffer G. en de 32-jarige Erdal G. uit Maasmechelen nog in de cel. Zware jongen Muzaffer G. zou deel uitmaken van een Turkse concurrerende drugsorganisatie, terwijl het slachtoffer handlanger was van enkele leden van de Italiaanse familie A..

Foto: MMD


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio