Biljarttopper Eddy Leppens riskeert voorwaardelijke schorsing

Er hangt Eddy Leppens een voorwaardelijke schorsing van vijftien maanden boven het hoofd. Aanleiding daartoe is een incident, afgelopen weekend tijdens het BK in Blankenberge. Het is aan de bondsmensen om eind deze maand de knoop door te hakken.

tmas

“Op zeker moment had ik een discussie met de scheidsrechter”, opent Leppens zijn verhaal. “Ik zag de bal vrij liggen, maar de scheidsrechter zag hem vastliggend. Daarover hadden we een hele discussie. Ik deed hem verschillende voorstellen om mijn gelijk te bewijzen, maar hij weigerde dat. Toen ik daarna op mijn stoel ging zitten, gooide ik mijn krijtje én mijn handdoek op mijn tafeltje. De scheidsrechter dreigde toen met een officiële waarschuwing.”

“Nu ja, zo ver kwam het niet én ik won de partij uiteindelijk. Maar na afloop diende Patrick Niessen blijkbaar klacht in tegen mij. Ik schrok me een aap toen ik ‘s nachts om 1.00u vernam dat het organisatiecomité een voorwaardelijke schorsing van vijftien maanden voorstelde. Dat is blijkbaar ‘s avonds laat nog beslist en het is me meegedeeld via mail. Eerlijk gezegd, het zit me enorm hoog. Ik moest wenen toen ik die mail las. De tranen staan me nog altijd in de ogen als ik eraan denk. Ik ben altijd eerlijk geweest. Ik mag toch opkomen voor mijn rechten, niet?"

“Waarom ik klacht heb ingediend tegen Leppens”, zo kaatst Patrick Niessen de bal terug. “Omdat hij mij door zijn gedrag zo ver bracht dat ik geen bal meer kon stoten. Misschien bewijs ik hem een dienst door zijn gedrag aan te klagen. Hij is gewoon een wereldspeler. Dat hij zich ook zo gedraagt.”

NS, Foto BVDB