Familieleden opgepakt na roofmoord Tienen

In het onderzoek naar de roofmoord op een ouder koppel in Tienen zijn dinsdagochtend drie mannen opgepakt. Minstens twee van hen zijn familieleden van de slachtoffers. Speurders hebben in hun twee woningen, in de Tiense Potterijstraat ook huiszoekingen gehouden. Dat wordt bevestigd door het Leuvense parket. De drie opgepakte mannen worden verhoord door de politie en zijn nog niet in verdenking gesteld.

ikerremans

Het koppel, een 75-jarige man en diens 64-jarige echtgenote, werden vorige week donderdagavond door familieleden dood aangetroffen in hun woning in de Tiense Moespikstraat. Nog dezelfde avond stapte het Leuvense parket ter plaatse af, vergezeld van een onderzoeksrechter, een wetsarts, het gerechtelijk lab en het afstappingsteam van de federale politie. Uit de eerste vaststellingen bleek al snel dat dat beide slachtoffers door geweld om het leven waren gebracht en dat de woning doorzocht was. Het parket opende dan ook een gerechtelijk onderzoek voor roofmoord.

In het kader van dat onderzoek zijn speurders van de Leuvense federale gerechtelijke politie (FGP) dinsdagochtend binnengevallen in twee woningen in de Potterijstraat, in de nabije omgeving van de woning van de slachtoffers. Beide woningen zijn doorzocht en de drie bewoners zijn van hun vrijheid beroofd en worden verhoord. Mogelijks worden ze in de loop van de avond of woensdagochtend voor de onderzoeksrechter geleid.

Beeld Google Maps