Kai-Mook zwanger of niet?

De Antwerpse Zoo heeft maandag haar masterplan voorgesteld, maar ook in Planckendael wordt aan de toekomst gewerkt. Niet alleen met nieuwe projecten, maar wie weet ook met kleine olifantjes.

Rombouts Dominick

Chang, de bul die bij de groep olifantendames woont, doet in elk geval zijn best. Alle dames, inclusief Kai-Mook werden al gedekt. Of er effectief een olifant zwanger is, moet nog blijken. Er worden voortdurend tests gedaan, maar zekerheid is er nog niet.

"Kai-Mook is vier, moest ze nu zwanger zijn, zou ze bevallen op haar zes. Dat kan wel", zegt Ilse Segers, "maar dat is niet echt waar we op hopen. Als Chang te veel interesse toont in Kai-Mook proberen we hen zelfs apart te zetten. Bij de andere hopen we natuurlijk wel op kleintjes."

Zowel mama Phyo Phyo, tante Ju Ju Yin als de zus van Kai-Mook, May Tagu hebben wel de ideale leeftijd om zwanger te geraken. Bij Dumbo kan het in principe ook nog, maar bij haar is de kans op een geslaagde dekking kleiner omdat zij al wat ouder is en omdat eerdere dekkingspogingen bij haar zijn mislukt.

Foto Belga
BL