Cristiano Ronaldo: "Geen woorden om te beschrijven wat ik voel"

"Er zijn geen woorden om te beschrijven wat ik nu voel", verklaarde een geëmotioneerde Crisiano Ronaldo nadat hij maandag in Zürich de Gouden Bal ontvangen had.

tmas

Lees ook: Cristiano Ronaldo wint Gouden Bal

"Ik ben heel gelukkig. Ik wil al mijn teammaats van bij Real Madrid en de nationale ploeg bedanken en ook mijn familie, die hier in de zaal zit. Zij die me kennen weten hoeveel ik hier voor opgeofferd heb. Ik wil ook van de gelegenheid gebruik maken om twee grote namen te eren, die ons recent ontvallen zijn: Eusebio en Nelson Mandela. Mijn moeder en mijn verloofde en alle mensen die vertrouwen in me hadden, ben ik veel verschuldigd. Als ik hier niet iedereen bedank, is het omdat ik te geëmotioneerd ben om voort te praten", besloot Ronaldo, terwijl hij de tranen niet kon bedwingen.

"Dit is een groot moment", zei Ronaldo later op een persconferentie. Ik heb hier zo hard voor gewerkt. Het is mijn tweede Gouden Bal, maar het was speciaal omdat mijn moeder en mijn zoontje (die mee het podium opkwam) erbij waren."

"Het is voor mij een eer om met spelers als Messi en Ribéry te mogen wedijveren. We willen allemaal de beste zijn en gaan daarvoor tot het uiterste. Dat is goed voor mij, dat is goed voor hen en dat is goed voor het voetbal."

Belga, Foto EPA