Scorende Benteke kan nederlaag tegen Arsenal niet vermijden

Christian Benteke heeft na 14 uur en 45 minuten eindelijk nog eens de weg naar het doel gevonden. Ondanks het doelpunt van de Rode Duivel verloor Aston Villa in eigen huis met 1-2 tegen ploeg-in-vorm Arsenal.

tmas

Arsenal begon sterk aan de wedstrijd. Het drukte Aston Villa meteen met de rug tegen de muur maar kwam in de beginfase niet tot scoren. Net toen Villa de neus aan het venster stak, sloegen de Gunners genadeloos toe. In amper twee minuten tijd zetten Jack Wilshere en Olivier Giroud de bezoekers op een geruststellende 0-2 voorsprong.

Ook na de pauze bleef Arsenal de betere ploeg. Tot Christian Benteke een kwartiertje voor affluiten zijn duivels ontbond. De boomlange aanvaller knikte de 1-2 voorbij Arsenal-doelman Szczesny en zorgde zo voor een spannende slotfase. Een ontketende Benteke was na zijn doelpunt een gesel voor de Arsenal-verdediging maar scoren lukte niet meer. Het bleef 1-2.

Arsenal komt door de overwinning opnieuw aan de leiding in de Premier League. Aston Villa vinden we terug op de elfde plaats.

ToMas, Foto Photo News