Man riskeert 3 jaar cel voor misbruik stiefdochter

Een 42-jarige man uit Noord-Limburg riskeert 3 jaar cel met deels probatie-uitstel wegens seksueel misbruik van zijn elfjarige stiefdochter. De man stond maandag terecht in de Hasseltse correctionele rechtbank voor de aanranding en verkrachting van het meisje. De verkrachting ontkende hij. Hij kroop wel naakt bij het meisje in bad en zou haar dan betast hebben. De man zou opgewonden zijn geraakt en zou de hand aan zichzelf hebben geslagen.

tmas

Volgens de openbare aanklager ging het ook om voetje vrijen onder de tafel, waarbij het meisje met haar voet tussen zijn benen moest zitten. In 2005 bleek de man al eens via strafbemiddeling een leerproject gevolgd te hebben wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het openbare ministerie wil nu met de gevorderde straf voorkomen dat het nog een derde keer zou gebeuren.

Volgens de verdediging is de militair tot inzicht gekomen en gaat hij nu tweemaal per maand naar een therapeut. Zijn advocaat vroeg de rechtbank de man wel geen ontzetting uit zijn rechten uit te spreken, want dat zou het einde van zijn legercarrière betekenen. De raadsman vroeg een werkstraf.

De rechtbank doet op 10 februari uitspraak.

Belga, Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio