Miss België: wie kent deze ex-winnaressen nog?

Laurence Langen (19, foto), de nieuwe Miss België, kan aan haar jaar als ambassadrice van ons land beginnen. Maar hoe is het eigenlijk gesteld met de missen van de afgelopen tien jaar?

ikerremans

2013: Noémie Happart: studeert marketing

Happart (20) kreeg na haar kroontje maar niet genoeg van missverkiezingen. Ze nam deel aan Miss World, waar ze een plekje in de finale veroverde. De overwinning was helaas voor Filipijnse Megan Young, een 23-jarige filmstudente. Happart, die in Grâce-Hollogne bij Luik woont, vatte in september 2013 een studie marketing aan. Als ze afstudeert wil ze graag een carrière in de media uitbouwen. Tijdens haar studie had ze wel nog tijd om Hasseltse bloedgevers te steunen.

2012: Laura Beyne: verkoopt auto's

De Brusselse Laura Beyne (21) zette haar opleiding als vastgoedmakelaar on hold om fulltime miss te worden. Een droom die ze al van kleins af aan wilde waarmaken. Beyne was de eerste Miss van Congolese afkomst en heeft een passie voor voetbal. Tijdens de Memorial Van Damme op 8 september 2012 nam ze deel aan de '100 meter vrouwen voor Afrika', en won. Nu verkoopt de ex-Miss luxeauto's bij Dream Car.

2011: Justine De Jonckheere: modellen- en presentatiewerk

De Jonckheere (21) is de vijfde West-Vlaamse Miss België. Ze studeerde rechten aan de universiteit van Kortrijk. Nu doet ze vooral modellenwerk en presentaties van evenementen. Zo poseerde ze eind vorig jaar op het IJssculpturenfestival van Brugge in bikini bij zes graden onder nul. Ook Laura Beyne en Noémie Happart gingen daar uit de kleren. In december 2013 presenteerde ze een programma op de kookzender Njam!

2010: Cilou Annys : modellenwerk

Twee weken na haar overwinning zorgde Cilou Annys (22) al voor discussie in de Waalse pers toen ze op de cover van P-Magazine stond met Bart De Wever. De Brugse ex-Miss maakte het als internationaal model. Voor haar job pendelt ze tussen belangrijke modesteden maar haar vaste woonplaats is nog steeds Brugge. In februari 2010 nam ze deel aan De Generatieshow op Eén.

2009: Zeynep Sever: model en voetbalvrouw

Zeynep Sever (24) is een ex-Miss met de Belgische én de Turkse nationaliteit uit Sint-Jans-Molenbeek. Sever trouwde in 2010 met haar Turkse man Volkan Demirel, doelman van Fenerbaçe. Ze raakte zwanger van de voetballer en hun eerste kindje wordt verwacht op 15 januari. Sever werkt als model in Turkije en poseerde op een affiche voor borstkankerpreventie.

2008: Alizée Poulicek: modellenwerk én presentatrice

De Luikse Alizée Poulicek(26) zorgde tijdens haar missverkiezing voor heel wat commotie omdat ze geen woord Nederlands sprak. Eind 2008 kreeg ze een rijverbod na een straatrace met haar vriend en ex-profvoetballer Fabien Camus. Poulicek kreeg een zoontje (Raphael) in 2012, een jaar later scheidde ze van haar man. Nu slijt ze haar dagen als model voor onder andere P-Magazine. Verder is ze presentatrice bij beTV, een digitale zender.

2007: Annelien Coorevits: voetbalvrouw én auteur

Coorevits (26) heeft een relatie met Anderlecht-voetballer Olivier Deschacht. Ze hebben samen een dochter, Elena. Af en toe loopt Coorevits nog modeshows of verschijnt ze nog eens op televisie. Zo nam ze deel aan de quiz Twee tot de zesde macht, voor de rest is ze vooral huisvrouw. Vorig jaar schreef ze het boek Eerste hulp bij daten, waarvoor ze signeerde op de Boekenbeurs.

2006: Virginie Claes: docent, reclame, radio

Miss België 2006 (27) haalde een diploma Handelsingenieur en geeft nu les verkeerskunde aan de universiteit van Hasselt. De showbizz is niet helemaal uit haar leven verdwenen. Ze heeft een rubriek op RTL-TVI en is het gezicht van tandpasta Oral-B. Daarnaast is ze ook radiopresentatrice.

2005 Tatiana Silva: presentatrice én projectmedewerkster Think Pink

Tatiana Silva (28) had in 2011 een jaar lang een relatie met zanger Stromae. In 2010 nam ze deel aan Expeditie Robinson op 2BE waar ze net naast de overwinning greep en de finale verloor van Regina Romeijn. Nu werkt ze deeltijds als projectmedewerkster van vzw Think Pink dat zich bezighoudt met borstkankerpreventie en presenteert ze het weerbericht op RTBF.

2004: Ellen Petri: model én actrice

De Antwerpse Ellen Petri (31) is sinds haar overwinning een veel gevraagd model voor bladen zoals P-Magazine en Ché. In 2009 studeerde Petri af als vastgoedmakelaar en had ze gastrollen in de Vlaamse series Witse en Dubbelleven. Vorig jaar had ze nog een bijrol in Deadline 14/10.

Jade Van Lint Foto's: GVA, Belga, Photo News, Raymond Rutten, VRT, 2BE, Tom Ghiesemans, Frank Abbeloos, Sven Dillen