Wout Van Aert: "Ik had liever het BK gewonnen"

Met een solo die hij naar eigen zeggen opzette van bij de start won Wout Van Aert (Telenet-Fidea) maandag de veldrit in Otegem en had hij meteen zijn revanche te pakken nadat hij zondag uitgesloten werd op het BK bij de beloften in Waregem. "Maar ik had toch liever het Belgisch kampioenschap gewonnen", vertelde Van Aert maandag.

jrosquin

"Ik heb zondagnacht niet veel geslapen. Ik voelde me dan ook helemaal niet goed deze ochtend. Toen de start hier goed verliep, heb ik direct alles gegeven. Het fantastische publiek gaf me nog meer vleugels. Of ik tijdens de wedstrijd nog aan dat startincident heb gedacht? Niet echt. Als je in koers zit, heb je wel andere dingen aan je hoofd, wat niet wegneemt dat het zuur was zondag. Ik was de verdiende kampioen geweest", aldus Van Aert.

Vantornout: "Van Aert is toptalent"

Voormalig Belgisch kampioen Klaas Vantornout botste in Otegem op een te sterke Van Aert en moest dus vrede nemen met de tweede plaats. "Het was al snel duidelijk wie de sterkste was vandaag. Van Aert is nu eenmaal een toptalent en dat liet hij vandaag weer eens zien", aldus Vantornout, die na zijn ziekte nog op zoek is naar zijn beste vorm.

"Ik heb een mooi seizoen achter de rug in mijn nationale driekleur. Enkel de laatste week liep het iets minder. Of ik een kans maak in het wereldkampioenschap? Ja, maar ik moet ook realistisch zijn. In het BK waren er zowat vijf kanshebbers op de eindzege, in het WK zijn dat er vijftien."

Foto: Belga