Vader geeft zich uit als vriendin om dochter te misbruiken

Een vijftiger uit Zonhoven stond maandag in de Hasseltse correctionele rechtbank terecht wegens seksueel misbruik van zijn puberdochter, ruim dertien jaar geleden. Via het internet gaf hij zich in haar puberjaren uit als een Amerikaanse vertrouwensvriendin, die vertelde hoe zij plezier beleefde aan de seksuele relatie met haar vader. De vader bestookte zo zijn dochter met e-mails met een zeer verregaande inhoud. Hij had haar ook in de badkamer misbruikt.

tmas

"U heeft als vader op zeer schandelijke wijze misbruik gemaakt van het vertrouwen dat uw dochter in u stelde", aldus de Hasseltse rechter. Het 28-jarige slachtoffer diende in februari 2011 een klacht in. De man ontkende steeds de feiten, waardoor zijn dochter als een leugenaar afgeschilderd werd en dat was voor de jonge vrouw zeer zwaar om dragen.

Maandag op zijn proces gaf de man pas toe dat de verklaringen van zijn dochter correct waren. Sommige uitspraken van de man deden wel de wenkbrauwen fronsen bij de dochter, haar levenspartner en drie andere familieleden. Hij zei dat het hem plezier deed zijn dochter nog eens te zien.

De twee raadslieden van het slachtoffer vroegen een provisionele schadevergoeding van 15.000 euro en de aanstelling van een deskundige. Voor de levenspartner, de moeder, de grootmoeder en oom werd 7.000 euro schadevergoeding gevraagd. Aanvankelijk wilde de procureur vijf jaar cel vragen, maar gezien het inzicht van de beklaagde stelde de procureur voor de beklaagde door een deskundige te laten onderzoeken om te zien welke probatie-maatregelen eventueel aangewezen zijn.

Het vonnis volgt op 10 februari.

Belga, Foto Belga


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio