Wout Van Aert neemt met winst in Otegem revanche voor uitsluiting op BK

Wout Van Aert (Telenet-Fidea) heeft één dag na zijn uitsluiting in de wedstrijd bij de beloften op het BK in Waregem zijn revanche al te pakken. In Otegem haalde Van Aert het maandag met ongeveer één minuut voorsprong op Klaas Vantornout (Sunweb-Napoleon Games), de winnaar van vorig jaar. Rob Peeters (Vastgoedservice-Golden Palace) mocht als derde mee het podium op.

jrosquin

De 19-jarige Van Aert startte zondag in Waregem als topfavoriet bij de beloften, maar na een duidelijke valse start werd hij meteen uitgesloten. Maandag was het dus een geprikkelde Van Aert die als eerste het Otegemse veld indook. Jim Aernouts volgde op enkele meters met in zijn spoor Vantornout, Kevin Pauwels en Dieter Vanthourenhout.

Meteen begon Van Aert aan een solo. Achter hem trok Vantornout even alleen in de tegenaanval, maar die liet zich op zijn beurt halfweg de wedstrijd inlopen door Peeters en Aernouts. Dit trio naderde echter nooit op Van Aert, die rustig verder zijn voorsprong kon uitbouwen en de slotronde introk met meer dan een minuut op zijn achtervolgers, zodat enkel de strijd voor de tweede plaats nog voor enige spanning kon zorgen. Vantornout versnelde in volle finale en kon zo beslag leggen op de tweede plaats, gevolgd door Peeters.

Helen Wyman wint bij de vrouwen

Eerder op de dag haalde bij de vrouwen de Britse kampioene Helen Wyman het van de Belgische kampioene Sanne Cant. De Nederlandse Sophie de Boer werd derde.

In Otegem verschenen kersvers Belgisch kampioen Sven Nys (rust), Niels Albert (ziek) en Bart Wellens (rug) niet aan de start.

Foto's: Belga

Reactie: "Ik had liever het BK gewonnen"