Dood van 14-jarige moeder schokt Turkije

De zaak van een na twee geboortes dood teruggevonden 14-jarige moeder heeft Turkije in zijn greep. Het lijk van het meisje met de naam Kader (Turks voor Lot) uit de zuidoostelijke provincie Siirt vertoont een schotwond. Dat meldden Turkse media maandag. De familie van de echtgenoot had aangegeven dat Kader na de dood van haar tweede kind kort na de geboorte een einde aan haar leven had gemaakt. Een lijkschouwing moet nu de doodsoorzaak aantonen. Het Openbaar Ministerie heeft een onderzoek ingesteld.

tmas

Kader werd op slechts elfjarige leeftijd tijdens een religieuze plechtigheid ten huwelijk uitgereikt. Op twaalfjarige leeftijd kreeg ze een eerste kindje. Kort daarop werd ze opnieuw zwanger. Haar echtgenoot moest tijdens haar zwangerschap zijn militaire dienst vervullen. Het tweede kind overleed na de geboorte.

Het lijk van de 14-jarige moeder werd vrijdag in het huis van de schoonouders ontdekt. De orde van advocaten, die door de media werd geciteerd, stelt dat een op de vier bruiden in Turkije nog een kind is.

Belga, Archieffoto