Armbanden

“Ik heb in oktober twee armbanden binnengebracht voor een herstelling bij JPG-Watches, een winkel in Hasselt”, zo laat Nadia Brauns uit Kortessem ons begin december weten. “Maar nu ik die armbanden wilde gaan halen, bleek de winkel gesloten wegens faillissement. Ik hoop dat ik mijn armbanden niet kwijt ben. Ze zijn misschien maar vijftig euro per stuk waard, maar ze hebben een grote emotionele waarde. De ene was een geschenk voor mijn zoon. De andere een huwelijkscadeau voor mijn man.”

tmas

Jean-Pierre Goossens, uitbater van JPG-Watches, geeft in eerste instantie weinig hoop. “Ik heb hier eens rondgekeken, maar ik zie nergens nog de armbanden van mevrouw Brauns liggen. Mogelijk liggen ze bij de hersteldienst. Ik zal daar eens luisteren.”

Er gaan vervolgens twee, drie weken voorbij. Maar van Jean-Pierre Goossens geen nieuws meer. “Dit is een afgesloten hoofdstuk voor mij”, laat hij alleen nog weten. Of met andere woorden: zoek het maar uit.

Dan heeft mevrouw Brauns een geniale ingeving. Met meer wanhoop dan hoop neemt ze contact op met de fabrikant van de armbanden. En zo krijgen we vorige week goed nieuws. “De ene armband ligt hier nog”, zegt Jeannette Vink, van de Fossil Group in Nederland. “De andere vinden we niet meer. Maar gezien de lange zoektocht van mevrouw Brauns, zullen we haar een nieuwe laten bezorgen. Binnen één, hooguit twee weken zijn de armbanden bij haar.”

GW