Man steekt schoonzoon neer met boormachine

Eén persoon kritiek, drie agenten gewond en amokmakers die mogen ontnuchteren in de cel. Dat is de oogst van drie caféruzies in de stad.

dvansant

De ergste feiten vonden plaats in een café op het Sint-Jansplein. Het kwam tot een ruzie tussen een Portugese man en zijn schoonzoon. Met een boormachine werd in de lever van de schoonzoon gestoken. Zijn toestand is kritiek.

De politie moest ook tussenkomen bij een ruzie tussen twee broers in een café op de Lakborslei in Deurne. Een broer keerde zich tegen de politie. Hij weerde zich toen hij in de combi moest plaatsnemen, en toen hij uitstapte was het weer van dat. Alle betrokken agenten incasseerden klappen, maar drie van hen liepen verwondingen op en werden overgebracht naar het ziekenhuis. De schade bij de agressieveling beperkte zich tot een bloedneus. Hij werd verzorgd en daarna aangehouden.

Een derde vechtpartij met politietussenkomst vond plaats in café Rijn en Maas aan de Brouwersvliet. Klanten namen het op voor de cafébazin die werd belaagd door amokmakers. De politie pakte twee mannen en twee vrouwen op. Gewonden vielen er niet.

SVN, AK

Archieffoto BHUL: het Sint-Jansplein