Thomas Morgenstern definitief "buiten levensgevaar"

De Oostenrijkse schansspringer Thomas Morgenstern is definitief buiten levensgevaar na zijn zware valpartij van vrijdag tijdens een training voor de Wereldbekermanche in het Oostenrijkse Tauplitz. Dat maakte de hoofdarts van het ziekenhuis van Salzburg maandag bekend. Zijn toestand is stabiel.

dvansant

Volgens Alexander Pointner, de hoofdcoach van de Oostenrijkse ploeg, herinnert Morgenstern zich niets meer van zijn val. Normaal gezien vat de schansspringer zijn revalidatie binnen tien tot veertien dagen aan. Deelname aan de Olympische Spelen van Sotsji (7-23 februari) is niet helemaal uigesloten.

Drievoudig olympisch kampioen en zevenvoudig wereldkampioen Thomas Morgenstern kwam vrijdag bij een sprong hard met zijn rug en hoofd op de grond terecht en verloor daarbij even het bewustzijn.

Morgenstern kwam halfweg december reeds zwaar ten val in het Duitse Titisee-Neustadt. Na een vlucht van 141 meter verloor hij bij de landing zijn evenwicht. Hij kwam hard op het hoofd terecht en schoof nog tientallen meters over de piste. Morgenstern werd ook toen overgebracht naar het ziekenhuis, maar daar bleken de verwondingen mee te vallen. Thomas Morgenstern is of was een van de favorieten voor de olympische titel op de Winterspelen.

Foto EPA: de val van Morgenstern tijdens training BELGA

Meer over Oostenrijk