Baskettrainer die meisjes onder douche filmde naar psychiater

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft een deskundig psychiatrisch onderzoek bevolen van de 25-jarige man uit Diepenbeek, die terecht staat voor aanranding van de eerbaarheid van verschillende meisjes tussen 14 en 24 jaar. Hij was indertijd als baskettrainer aan de slag in Diepenbeek en filmde en fotografeerde de slachtoffers in de douches en de kleedkamers. De man heeft de feiten bekend, maar gaf een maand geleden geen verklaring voor zijn grensoverschrijdend gedrag.

mceulemans

Het openbare ministerie stelde een maand geleden een deskundig onderzoek van de man voor om te zien welke persoonlijkheid hij heeft, om later te bekijken welke eventuele probatiemaatregelen mogelijk zijn. De rechtbank deelde hetzelfde standpunt. Op 12 mei worden de debatten heropend.

Spijt

De beklaagde betuigde wel voor de eerste keer openlijk zijn spijt tegenover de slachtoffers. De man was al betrapt en aangesproken over het feit dat hij altijd dicht bij de douches stond, waar zich ook minderjarige clubleden bevonden.

Zeventien vrouwen stelden zich burgerlijke partij voor 1 euro provisioneel. De foto's en filmpjes werden met zijn gsm of fototoestel gemaakt, onder meer via het verluchtings- of sleutelgat. Hij bewaarde de filmpjes op zijn computer. Hij vertelde de rechtbank dat hij zich erover schaamde. De man was indertijd ook toezichthouder op een school in het Genkse. Alle activiteiten bij de club en school werden stopgezet.

Belga, Foto GeHo


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio