Nys: "Record BK-zeges uitdaging op zich"

Kersvers Belgisch veldritkampioen Sven Nys (Crelan-AA Drink) heeft maandagmorgen in het radioprogramma 'Siska staat op' van Studio Brussel teruggeblikt op de titelstrijd van zondag in Waregem. Nys was er heer en meester en werd voor de negende keer in zijn carrière Belgisch kampioen.

drombouts

"Ik ben door mijn leeftijd wat rustiger geworden en zo kan ik nog iets meer genieten van zo'n titel", stelde Nys. "Ik besef maar al te goed dat dit een unieke kans was in mijn leven. Het leek misschien een gemakkelijke zege maar dat was zeker niet het geval. Het deed ook bij mij pijn, al kon ik iets meer gecontroleerd rondrijden door mijn voorsprong die ik had opgebouwd", klonk het.

Met zijn negende titel komt de Kannibaal van Baal in de buurt van de tien zeges van Roland Liboton. "Dat record is wel een item geworden ja. Iedere Belgische titel die nu bij mijn aantal bijkomt zou ongelooflijk straf zijn. Het record van Liboton zou immers nooit verbroken worden. Wel, ik sta nu op een overwinning verwijderd van dat fabuleuze record. Het lijkt me wel een uitdaging op zich", stelde Nys.

"Mijn volgend grote doel wordt het wereldkampioenschap in Hoogerheide. Ik laat hiervoor speciaal enkele crossen links liggen. Ik wil daar voluit mijn kans gaan. Deze nieuwe Belgische trui geeft me toch al wat rust. Loopt het mis in Nederland, kan ik daarna toch aan de slag in dat knappe tricolore shirt."

Foto Photo News

Meer over Sven Nys