Tot 20 procent korting op nieuwe wagens

De meeste automerken bieden naar aanleiding van het Autosalon, dat nu donderdag van start gaat op de Heizel in Brussel, kortingen tot 20 procent aan. De kortingen van de verschillende merken zijn wel kleiner dan enkele jaren geleden. Zo gaf Citroën in 2012 nog kortingen tot veertig procent.

drombouts

“De kortingen zijn nu kleiner omdat veel automerken geen overvolle stocks meer hebben”, zegt autospecialist Marc Pecqueur van de hogeschool Thomas More.

“De voorbije jaren was dat door de crisis vaak wel het geval. Autoverkopers moeten twee à drie jaar op voorhand aan de constructeurs zeggen hoeveel auto’s ze denken te verkopen. Het aantal geproduceerde auto’s hangt daarvan af. Maar de voorbije jaren konden de verkopers in hun voorbestellingen wel al rekening houden met de crisis, waardoor er minder overschot is en dus ook minder reden voor grote kortingen.”

Toch is een auto vandaag niet duurder dan de voorbije jaren. “De prijzen zijn door de crisis zelfs gedaald”, zegt Pecqueur.

Kortingen van meer dan twintig procent zijn uitzonderlijk, en zijn er bijna alleen als u bij de aankoop van een nieuwe wagen een oude wagen inruilt. Verschillende merken geven wel nieuwe techno-logieën gratis weg, zoals een autokoffer die u met uw voet kan openen of een zetel die begint te trillen als u over een volle witte lijn rijdt.

Lees meer in uw krant.

CWIL

Foto Photo News