Wickmayer en Flipkens naar tweede ronde Australian Open

Yanina Wickmayer (WTA 63) en Kirsten Flipkens (WTA-19) hebben zich maandag vlot geplaatst voor de tweede ronde van het Australian Open.

mceulemans

De 28-jarige Flipper nam in 50 minuten met 6-3 en 6-0 de maat van de Britse Laura Robson (WTA-48). In de tweede ronde komt Flipkens tegenover de Australische Casey Dellacqua (WTA-120) te staan.

Wickmayer, de Belgische nummer tween nam in twee sets de maat van de Duitse Dinah Pfizenmaier (WTA 92). Na 1 uur en 50 minuten stonden de 7-6 (7/5) en 6-3 setstanden op het scorebord.

In set één stond 'Wicky' bijna voortdurend op achterstand. Toen Pfizenmaier bij een 5-4 voorsprong voor setwinst mocht serveren, brak Wickmayer echter door de opslag van de Duitse, die vandaag/maandag haar 22e verjaardag viert. De eerste set eindigde uiteindelijk op een tiebreak, die Wickmayer won: 7-6 (7/5) setwinst na ruim een uur spelen. In de tweede manche ging het een pak vlotter voor onze landgenote. Ze kwam al snel een break voor en haalde het uiteindelijk met 6-3.

In de tweede ronde botst Wickmayer op de Amerikaanse Alison Riske (WTA 53), die het verrassend haalde van de als 23ste geplaatste Russische Elena Vesnina (WTA 28). Het werd tweemaal 6-2. Het wordt al de vijfde onderlinge confrontatie tussen de 24-jarige Wickmayer en de één jaar jongere Amerikaanse, de stand is 2-2.

Van Uytvanck out

Alison Van Uytvanck (WTA-110) werd maandag meteen uitgeschakeld in de eerste ronde. De 19-jarige Vlaams-Brabantse verloor in 2 uur en 5 minuten met 7-6 (7-3) en 7-6 (7-3) van de Française Virginie Razzano (WTA-100), een voormalige top twintig-speelster.

Het was de eerste keer dat Van Uytvanck op de hoofdtabel van een Grand Slam stond.

Belga, foto AFP, Belga

Meer over Kirsten Flipkens