Opnieuw zwaar supportersgeweld op voetbalveld Meulenberg (video)

De wedstrijd tussen Eendracht Houthalen en SV Breugel (in vierde provinciale) is zaterdag zwaar uit de hand gelopen. Er werden kopstoten uitgedeeld en een speler en een supporter bedreigden hun tegenstander met een broodmes en een honkbalknuppel. De politie moest tussenbeide komen.

mceulemans

Een en ander begon met een akkefietje op het veld. Daarbij kregen een speler van Breugel en een speler van Houthalen een gele kaart. Omdat de situatie uit de hand dreigde te lopen, haalde de Breugel-coach zijn speler van het veld. De spelers van Houthalen bleven hem echter naroepen en enkele minuten later stonden de afgevaardigde van Houthalen en de speler van Breugel plots hoofd aan hoofd.

Broodmes en baseballknuppel

Toen liep het fout. Er werd langs beide kanten een kopstoot uitgedeeld, waarop de spelers van de thuisploeg door het lint gingen. De scheidsrechter legde de wedstrijd stil, maar dat kon de gemoederen niet bedaren. "In de kleedkamer kreeg ik slagen in mijn gezicht en stampen tegen mijn knie", vertelt de bewuste speler van SV Breugel.

Ook buiten de kleedkamer ging het geweld verder. Een speler en een supporter van Houthalen bedreigden de Breugel-speler met respectievelijk een broodmes en een baseballknuppel. De politie kwam tussenbeide. De afgevaardigde van Houthalen heeft intussen klacht ingediend tegen de Breugel-speler, die op zijn beurt ook klacht gaat neerleggen.

ToMas, Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio