Bruno Mars vraagt Red Hot Chili Peppers voor Super Bowl

Zanger Bruno Mars heeft de Red Hot Chili Peppers uitgenodigd om samen met hem een optreden te verzorgen tijdens de rust van de Super Bowl, de American footballfinale die elk jaar miljoenen kijkers aan het scherm kluistert. Dat heeft de National Football League zaterdag bekendgemaakt.

jatimmermans

De Super Bowl vindt op 2 februari plaats in het MetLife Stadium in East Rutherford, New Jersey. De playoffs om te bepalen wie de finale speelt, zijn nog aan de gang. De show tijdens de pauze wordt wereldwijd uitgezonden. Vorig jaar stemden alleen al in de Verenigde Staten 110,5 miljoen kijkers af op de show, waarin onder meer Beyonce optrad.

Mars is onder meer bekend van hits als Just the Way You Are en Locked out of Heaven. Hij is dit jaar genomineerd in verschillende categorieën voor de Grammy Awards. De Red Hot Chili Peppers draaien al enkele decennia langer mee in de muziekwereld. Hun grote doorbraak kwam er met de singles Give it Away en Under the Bridge uit het album 'Blood Sugar Sex Magik' uit 1991. Hun laatste album 'I'm With You' dateert van 2011. Een jaar later kregen ze een plaats in de Rock and Roll Hall of Fame.

Foto: Bruno Mars (links) en RHCP-frontman Anthony Kiedis

Foto Reuters