Philip Roodhooft: "Albert moet Nys niet vrezen"

"We denken niet dat Niels Albert bang moet zijn van Sven Nys om aan het Belgisch kampioenschap in Waregem te beginnen", zegt Philip Roodhooft, commercieel en financieel directeur bij BKCP-Powerplus, het team van Albert. Zondag staan de twee tenoren op de hippodroom van Waregem tegenover elkaar.

evrolix

"Sven was in de periode van zijn overwinningen in Loenhout, Diegem en Baal echt fenomenaal. Maar Niels stond wel altijd mee op het podium. Overal werd hij derde. Slecht was hij dus niet. Daarbovenop was hij vorige zondag in Rome de eerste die Sven van een overwinning kon houden. Waarom zouden we dan bang moeten zijn? Zelfs als hij in de Italiaanse hoofdstad niet gewonnen had, zou Niels daar niet gebukt onder gegaan zijn. Maar een keer winnen was natuurlijk wel plezant. We gaan ervan uit dat hij goed is en dat we onze kans hebben in Waregem", aldus Roodhooft.

"In principe moet het BK uitdraaien op een rechtstreeks duel tussen Albert en Nys. Maar hoe dikwijls blijft de logica overeind in een kampioenschap? We moeten ons ook afvragen hoe het met Klaas Vantornout zal zijn. Het is bijna veertien dagen geleden dat we hem nog gezien hebben. Wie weet zorgt hij weer niet voor de verrassing zoals vorig jaar? Dat het parcours in het voordeel van Albert zou zijn zoals Mario De Clercq vrijdag verklaard zou hebben, is relatief. Niels is heus niet de enige goede loper in het profpeloton. Ook Klaas en Bart Wellens hebben snelle beentjes."

Belga Foto Photo News

Meer over Niels Albert