Fabian Cancellara: "Wil nog steeds de beste van de klas zijn in voorjaarsklassiekers"

Net als alle andere seizoenen maakt de 32-jarige Zwitser Fabian Cancellara weer een doel van de voorjaarsklassiekers met de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix als absolute uitschieters. "Vlaanderens Mooiste" kan hij na 2010 en 2013 voor een derde keer winnen, Roubaix kan de Zwitser na 2006, 2010 en 2013 voor de vierde keer op zijn palmares zetten.

evrolix

"Qua doel is er dus ook dit jaar niet veel veranderd", verklaarde Fabian Cancellara vrijdag op de voorstelling van Trek Factory Racing. "Misschien wordt het dit seizoen wel een clash van de generaties tijdens die twee bewuste koersen. Logisch ook als je wat ouder wordt dat er jongere renners opstaan. Het is ook mooi dat er opvolging komt, maar dat geeft ook een extra motivatie, want je wil niet van je sokkel geduwd worden door een jong kereltje. De oudere renners hebben meer ervaring en kunnen zo gepaster anticiperen. Niet onbelangrijk in zware koersen als de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix."

"De sprinters zullen niet graag zien dat er nog een helling bijkomt op het einde in Milaan-Sanremo. Blijkbaar wil elke organisator steeds maar sleutelen aan zijn parkoers. Dat is soms wel jammer. Het verbreken van het werelduurrecord? Dat zijn zorgen voor later. Ik kijk nu eerst uit naar de voorjaarsklassiekers. Daarin wik ik weer de beste van de klas zijn."

Belga Foto AFP

Meer over Fabian Cancellara